Monday 7 November 2016

Bajkal EM-2

Na žalost ovaj preparat se u Srbiji može kupiti samo na crnom tržištu i to (koliko mi je poznato) samo od jednog trgovca, jer Ruska firma koja proizvodi ovaj preparat nema svog zvaničnog zastupnika za Srbiju! Taj trgovac (neću da ga reklamiram) ovaj preparat prodaje po višestruko višoj ceni nego što je preporučena cena proizvoda od strane proizvodjača za Rusko tržište!

Tako Bajkal EM-1 u Rusiji košta 393 rublje (~700 dinara) dok se kod nas prodaje za 2850 din! Znači trgovac na svakoj prodatoj flašici zaradi 2100 dinara! Kada se uzme u obzir da je godišnje potrebno kupiti barem 2 flašice ovog preparata (jednu u jesen, a drugu u proleće) i to svake godine, onda vidimo da se ovde radi o vrlo lepom biznisu!

Zato ni ne treba da vas čudi što su svi internet forumi u Srbiji vezani za uzgoj biljaka preplavljeni sa njegovim člancima u kojima sa puno strasti i žara ubedjuje ljude da probaju "EM Tehnologiju" kako je on naziva! Njemu je dovoljno da svako barem jednom kupi preparat po ovoj astronomskoj ceni, bez obzira što će se verovatno na kraju razočarati! Medjutim, kupac se neće razočarati  zato što Bajkal EM-1 ništa ne valja nego zato što je on u svojim postovima obećao čudo, a  čudo se ne može kupiti! Da je samo deo toga što je on napisao istina život n aovoj planeti bi bio mnogo bezbrižniji za sve nas! EM-1 preparati kako originalan Japanski tako i ova Ruska verzija imaju povoljan uticaj na zemljište i životnu sredinu ali ni približno toliko koliko on to propagira!

Verovatno će se neko zapitati, a zašto bi on lagao? Odgovor je zato što nema biznisa koji donosi 300% zarade kao što je ova "čudesna" EM tehnologija! U neku ruku je u pravu jer iz njegovog ugla to stvarno jeste čudo od biznisa, a isto je tako čudo što ga tržišna inspekcija još nije "napipala", jer fiskalne račune ne izdaje!

Pored preparata Bajlak EM-1 on prodaje i Ploskorez Fokina. To je vrsta motike proizvedene u Rusiji! Naravno on je i tu motiku svrstao u EM-Tehnologiju i naravno prodaje  pogadjate prodaje je višestruko skuplje! Ploskorez Fokina u Rusiji košta 495 rublji (~850 din), a kod nas ja sam ga platio 2400 dinara! Bio sam naivan ali "Hvala Bogu" motika se kupuje samo jednom, a ovi preparati se kupuju svake godine!

Iz tog razloga mislim da svi oni koji su zainteresovani za preparat Bajkal EM-1 u Srbiji budu upoznati sa cenom tog preparata u Rusiji, pa ako i dalje žele da neko na njima pravi ekstra profit neka slobodno kupe i 10 bočica svake godine! Neki će se sigurno pre kupovine dobro razmisliti da li je sve to što je on pisao po internetu istina ili samo vešta marketinška kampanja za laku i lepu  zaradu!

Bajkal EM-1 oficijelna stranica i cena preparata: http://www.baikal-em1.ru/
Ploskorez Fokina oficijelna stranica i cena motike : http://www.ploskorez.ru/price/

EM tehnologiju nisu izmislili Rusi nego Japanci i to ne juče nego davno! EM tehnologija ima svoju pozitivnu ulogu u poljoprivredi ali je ona u najmanju ruku preuveličana da bi se ljudi navukli da kupe proizvod po paprenoj ceni!

Za one koji ipak žele da probaju Efektivne Mikroorganizme, a žive u Srbiji gde ni Japanska ni Ruska EM kompanija za sada nemaju svog zvaničnog predstavnika mogu da probaju domaće mikrobiloško đubrivo "Slavol" koje je i te kako dobro, a višestruko jeftinije!

Možete ga naći u skoro svim Poljoprivrednim Apotekama!
 

Ako neko putuje slučajno za Hrvatsku tamo može kupiti originalni Japanski EM-1 preparat: http://emteh.hr/em-u-poljoprivredi/

Takodje se originalni Japanski EM-1 preparat može kupiti i u Mađarskoj , a Ruski i u Bugarskoj: http://www.baikal-em1.com/!